söndag 9 september 2012

Sågning dag 2

Sågandet har fortsatt idag med att dra bort ca 4 mm från ursprungsritningen. Var en enkel procedur, markerade ca 4,5 mm in på några ställen och drog en blyertspenna runt med ett par fingrar som mothåll till kanten. Körde med sticksågen och avslutade med ett par drag med slipmaskinen. Är mycket nöjd med resultatet.




Drog ut två 19 mm spånskivor som ska bli grunden i byggjiggen. Spånskivorna är 2500 mm långa och gör två långa boxar som jag skruvar ihop med två bitar på insidan. Skivorna är uppsågade och ligger inne för att skruvas ihop. Det blir nog kvällens jobb efter träningen. Letar fortfarande lokal så kommer bara bygga samman dessa halvvägs.




Har funderat lite på hur jag ska lyckas gjuta sittbrunnen. Den tanke som jag just nu tror mest på är att innan sammanfogning av skrovet och däcket lägga dessa tillsammans, sätta i två skott, plasta in och fylla med polyuretanskum för att sedan karva ur skummet och gjuta glasfibern på detta. Efter gjutning borde det bara vara att vända på däcket och skrapa bort byggskummet och förstärka skarven till däcket med glasfiber och epoxi.

2 kommentarer:

  1. ser intressant ut, funderar själv på att bygga en, har du kommit ngt längre?
    /Jakob

    SvaraRadera
  2. Har varit lite stiltje sista tiden då jag letar lokal att rigga upp bygget i. Har byggt lite arbetsbänk men det är inte så spännande...

    SvaraRadera